Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Anonymous, Ένας προαναγγελθείς πόλεμος ?


«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε πολυάριθμοι. Δεν συγχωρούμε. 
Δεν ξεχνάμε. Να μας αναμένετε»


Το μήνυμα είναι πολύ χιλιοακουσμένο... Απειλητικό για αυτούς που δεν έχουν καλές προθέσεις... Τιμωρητικό για τους ενόχους.... Υπόσχεται δικαιοσύνη όπου δεν αποδίδεται ? 

Τί απ' όλα υπονοεί ή υπόσχεται ? 
Όλα και άλλα ακόμα.
Τον Σεπτέμβρη του 2016 ανέβασαν video με τίτλο "Η Αλήθεια για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο".  Πολλοί
 θα ανησυχήσουν, συμπαθόντες των Anonymous και μη. Άλλοι θα πουν κινδυνολογίες, κι άλλοι, παραμύθι για τα παιδιά... Όπως και νάχει αυτή είναι θέση κάποιων χάκερς που από το 2003 έχουν μπει στη ζωή μας. 
Το βίντεο έχει ανέβει στο you tube από τον χρήστη ANONYMOUS, το οποίο είναι ένα από τα κανάλια που χρησιμοποιεί η ομάδα.

Μέχρι να κατέβουν... μπορείτε να δείτε τα βίντεο (1ο και 2ο μέρος):
Το προφίλ 

Οι μάσκες του Guy Fawkes (εμπνευσμένες από το βιβλίο του Άλαν Μούρ «V for Vendetta»), με τις οποίες οι «χακτιβιστές» καλύπτουν τα πρόσωπά τους στις δημόσιες εμφανίσεις τους, κρύβουν άτομα διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικών τάξεων και πολιτικών πεποιθήσεων. 

«Στους Anonymous μπορεί να ανήκει οποιοσδήποτε από τους πολίτες που βρίσκονται ανάμεσά σας», τονίζουν οι ίδιοι. «Η σύνθεση της ομάδας μας δεν παραμένει ποτέ ίδια για πολύ καιρό, αλλά διαρκώς αλλάζει, εμπλουτίζεται και μετουσιώνεται». Σήμερα, πάντως, οι Anonymous εκτιμάται ότι μετρούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση τους με το κίνημα «Occupy Wall Street» θεωρείται δεδομένη.

Ο πυρήνας των Anonymous φαίνεται πως σχηματίστηκε από μέλη του φόρουμ του site 4chan.org το 2003. Το κίνημα πήρε το όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δυνατότητα που παρέχει το διαδίκτυο στους χρήστες να δημοσιοποιούν πληροφορίες ή προσωπικά σχόλια χωρίς να υποχρεούνται να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Στόχος των Anonymous ορίστηκε από τότε η διαδικτυακή ακτιβιστική δράση. Ειδικότερα, ως προτεραιότητά τους έχει τεθεί η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών μέσω ίντερνετ, δεδομένου ότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η ενημέρωση που παρέχουν οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Αξιοποιώντας το ίντερνετ λοιπόν, υποστηρίζουν οι Anonymous, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αποκρύπτουν άλλοι φορείς. Ακόμα διοργανώνει και διαδηλώσεις υπέρ της ελεύθερης πληροφόρησης και κατά των «φραγμών» που την παρεμποδίζουν.


  ΕΛEΓΧΟΣ  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου